recept

Posna musaka sa šampinjonima: Ručak u kojem ćete uživati

posna musaka Foto: printscreen/youtube/ Recipe30
Za sve one koji poste donosimo fantastičan recept .

Danas je počeo Božićni post koji traje 40 dana, sve do Badnjeg dana, 6. januara 2026. godine. Za sve one koji poste donosimo fantastičan recept za musaku od šampinjona. Uživaćete u svakom zalogaju ovog jela.

Sastojci:
500 g šampinjona, isečenih na listiće,
4 krompira, tanko isečena,
2 crna luka, sitno iseckana,
1 čen belog luka, sitno iseckan,
1 šolja sojinog mleka,
2 kašike brašna,
2 kašike biljnog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica timijana,
1 kašika maslinovog ulja.

šampinjoni jelu daju posebnu draž Foto: Gottfried Czepluch / imago stock&people / Profimedia

Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte šampinjone i beli luk. Pržite dok ne ispari sva tečnost, a šampinjoni postanu zlatasti. Dodajte so, biber i timijan.
U nauljenu posudu za pečenje, složite red krompira, pa sloj prženih šampinjona. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
U manjoj šerpi zagrejte biljno ulje, dodajte brašno i kratko propržite, zatim polako dodajte sojino mleko mešajući dok ne dobijete gust sos. Prelijte preko musake.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne dobije zlatastu boju.

This browser does not support the video element.

01:01
Recept za ulje i vodu od ruzmarina Izvor: @naraazizasmith/tiktok